Köp- och leveransvillkor

GDPR

EU:s nya Dataskyddsförordning ”General Data Protection Regulation”, GDPR, träder i kraft den 25:e maj 2018 och innebär bland annat andra krav på hantering av personuppgifter. Nya Dataskyddsförordningen kommer att gälla för alla organisationer och branscher som sparar eller på något sätt hanterar personlig och känslig information om sina anställda eller sina kunder.

Vi kommer, precis som idag, spara telefonnummer, personnamn, leverans- och fakturaadresser samt e-post för att kunna komma i kontakt med er vid försäljning, reklamation och supportärenden. Om ni idag är kund i form av privatperson eller enskild firma innebär det att alla era kontaktuppgifter som vi har sparade i våra system är personuppgifter.

KÖPINFORMATION

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla hos oss.
När du handlar vi Internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du genomför köp på distans. Läs mer hos Konsumentverket.
Alla bedrägeriförsök polisanmäls och vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.
Samtliga priser i butiken är inklusive 25% moms och är angivna i svenska kronor (SEK). Butikspriserna gäller om ingen annan överenskommelse är gjord. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna utan förvarning, beroende på valutakurser, portokostnader, omkostnader etc.
På vissa produkter finns det information om vad dessa passar till, detta är endast en rekommendation utifrån t.ex. bruksanvisningar, storlekstabeller m.m. retropie.se tar inget ansvar för att dessa produkter passar just din enhet.

ORDERBEKRÄFTELSE

Efter att du har genomfört ditt köp skickar vi en orderbekräftelse till din e-post. Vill du ändra din beställning på något sätt ska du kontakta oss genom att svara på orderbekräftelsemailet snarast. När din beställning är packad och inlämnad för leverans får du ytterligare ett mail där det står att leveransen är på väg till dig.

BETALNING

Svenskregistrerade och av oss godkända företag kan betala mot faktura inom 20 dagar övriga kunder (privatpersoner/företag) brukar kortbetalning eller Swish.

Genom Payson accepterar vi Visa och Mastercard.
Vi tillämpar inga extra avgifter när du betalar med kort och all kortdata hanteras säkert av vår betalväxel Payson, som är certifierade enligt PCI-DSS.

payson_all_224x55

FRAKT & LEVERANS

Vi tillämpar enhetsfrakt på retropie.se, du som kund betalar endast 59 kr (inom Sverige) oavsett köpmängd. Vi köp för mer än 2 000 kr inklusive moms (exklusive fraktkostnad) bjuder vi på fraktavgiften, detta gäller endast Sverige.
Normalt skickar vi samtliga paket med Postnord. Lättare försändelser skickas som varubrev och tyngre försändelser skickar som paket. Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar inom Sverige. Leveranstiden är beroende på vikt och vart mottagaren bor.

Har du fyllt i mobilnummer vid beställning så får du normalt en SMS-avisering när paketet är på väg och/eller när det har kommit till ett postombud. I övriga fall kommer aviseringen via e-post eller brev.
Vi vill informera dig som kund om att det kan ta ännu längre tid på grund av våra leverantörers fraktsätt vilka vi ej kan styra över.
Leveranstiden avser helgfria vardagar. I de fall där endast en del av din beställning finns i vårt lager inväntar vi till alla produkter kan skickas samtidigt, om inget annat anges av dig som kund.
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postombud eller direkt till transportör och göra en skadeanmälan.
Hämta inte ut ett skadat paket!
Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du lagt en order och inte hämtar ut din försändelse innan den går i retur till oss (14-30 dagar beroende på om det är brev eller paket), så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av produkterna.

REKLAMATION

Vi kontrollerar alltid produkterna så mycket som det är möjligt före leverans. Skulle det vara något fel på din produkt, kontakta oss på info@retropie.se inom 14 dagar efter att du har mottagit din beställning så löser vi det.

ÅNGERRÄTT & RETUR

Om du inte är nöjd med din beställning av någon anledning har du full ångerrätt, returrätt eller bytesrätt inom 14 dagar efter att du har mottagit din beställning. Produkten får ej vara använd. Produkter som ligger i förpackning ska givetvis vara obrutna. Produkten ska vara i samma skick som när den lämnade oss annars gäller inte ångerrätten.

Vid nyttjande av ångerrätten står du som kund för returportot, samt ansvaret för att returen kommer tillbaka till oss. Vid saknad av skickad retur får du som kund stå för förlorad produkt (du betalar produktens värde).
Om du har betalt din beställning innan retur betalar vi tillbaka pengarna inklusive eventuell fraktkostnad om hela beställningen returneras och byte ej sker. Utbetalning sker inom 30 dagar efter att vi har mottagit bankkonto där pengarna ska sättas in.

För att skicka tillbaka en produkt ska du kontakta oss på info@retropie.se innan retur.

Returer som skickas mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

Returadress:
Multi X Sweden AB
ATT: Retropie
Hönsarvsgatan 31
784 75  Borlänge
Returer som skickas till annan adress anses inte som giltiga och godkänns därmed inte.

FORCE MAJEURE

retropie.se är befriade från påföljd av underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriade omständigheter enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriade omständigheter skall anses bland annat myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof.

I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

För att handla hos oss behöver du lämna dina personuppgifter till oss. När du mailar oss sparar vi alltid konversationen, detta för att kunna gå tillbaka till ett specifikt ärende i framtiden om det krävs. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part. Du som kund hos oss har rätt att ta del av den informationen vi har registrerat om dig enligt personuppgiftslagen. Om du har frågor kring detta eller vill ta del av dina uppgifter, kontakta oss på info@retropie.se

TVIST

Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Share This